/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Serieus

Serieus

Scroll door voor: Kennel 'van Rossenberghe'; nestkeuring; opleiding; agility; pech

Hovawartkennel 'van Rossenberghe'

Omdat wij na het eerste nest van Tara zeker wisten dat wij verder willen met dit prachtige ras, hebben wij een kennelnaam bedacht die geregistreerd staat bij de Raad van Beheer. Zo zullen de volgende puppies van Tara de achternaam 'van Rossenberghe' dragen. Rossenberg is de naam van de wijk in Leusden waar wij sinds 2006 wonen. De letter 'h' hebben wij toegevoegd om aan de eis van de Raad van Beheer te voldoen, dat kennelnamen onderling tenminste twee letters van elkaar moeten verschillen, waarbij voorvoegsels niet meetellen. Die andere kennelnaam is 'von Rosenberge' .

Wij willen met de dekking van Tara een positieve bijdrage leveren aan de Hovawarts in Nederland. Al voordat wij Tara hadden, waren wij lid van Hovawart Club Nederland (HCN). Wij volgen het Fokadvies van HCN op en zijn Ans Schellekens heel dankbaar voor haar inzet voor het vinden van de juiste dekreuen en haar inzet voor de hovawart in het algemeen.

Tara 'zonder kennelnaam'

Tara is zonder kennelnaam geboren. Natuurlijk heeft ze wel een erkende stamboom. Zij is gefokt bij de familie Brummelman te Vorden. Toen Tara geboren werd hadden ze nog geen kennelnaan. Nu hebben ze de kennelnaam 'Klein Wensink'. 

Een hond zonder 'achternaam' is net zo 'goed' als een hond zonder kennelnaam. Hij mag aan wedstrijden of hondenshows deelnemen en, zoals Tara, indien aan alle eisen voldaan wordt, ingezet worden voor de fokkerij. 

    

 

Gedrag

De HCN streeft naar gezonde Hovawarts met een vriendelijk karakter. Het uiterlijk staat niet op de eerste plaats. Hoewel het natuurlijk prachtige honden zijn! Tara heeft op 07-11-2010 deelgenomen aan de MAG-plus test. MAG staat voor: Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag. De beoordeling is voldoende. (keuze voldoende/onvoldoende/geen oordeel). Ze is een vriendelijke hond, toont vrijwel geen angst en heeft een iets bovengemiddeld temperament. voor meer informatie over de MAG-plus test, kijk bij: Activiteiten; MAG-plus test http://www.hovawartclub.nl/

Medische keuringen

Tara is beoordeeld op Heupdisplasie. De uitslag is prima. Meer hierover op de volgende link: http://www.raadvanbeheer.nl/fokkerij-gezondheid-gedrag-en-welzijn/gezondheidsonderzoeken/heupdysplasie-onderzoek/

Tara's ogen zijn onderzocht en goed bevonden. Wat het  ECVO oogonderzoek inhoudt vind je op de volgende link: http://www.raadvanbeheer.nl/fokkerij-gezondheid-gedrag-en-welzijn/gezondheidsonderzoeken/oogonderzoek/

 

Nest verslag HCN n.a.v. de Jonge-Honden-Dag

Agility

             

Hier zet Tara af voor de band                                Hier komt Tara de kattenloop af

Agylity, of Behendigheid, is de sport die ik met Tara beoefen.
 
Wij hebben 15 februari 2011 ons Basis diploma Behendigheid gehaald!
En alle pupjes die zich IN Tara bevonden, hebben dus al examen gedaan.
 
 
 
Na het behalen van het B-certificaat Gehoorzaamheid waren Tara en ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Wij trainen sinds september 2010 bij KG Utrecht e.o. van de Nederlandse Boxerclub. Een collega van Tara's baas Willem is hier voorzitter. Er mogen 10 % 'andere honden dan boxers' lid zijn van de vereniging. Tara kan het heel goed vinden met haar collega-boxers. Voor de trainer Wim Nijland was het even wennen, maar hij kan heel goed overweg met Tara's gevoeligheden en eigenaardigheden! Hij is Nederlands Kampioen Behendigheid geweest en heeft aanstekelijk veel enthousiasme en veel kennis over Behendigheid. Dus hier kunnen we heel veel leren en dat doen we graag! Op deze site lees je meer:

Opleiding

Tara heeft de puppen cursus gevolgd in de laatste groep die door Trudy Trompetter te Maarn werd gegeven.

Na de puppen cursus in Maarn, zijn we naar Hondenschool Vallei en Eem gegaan. De meeste lessen kregen wij van Kyra Kooij. Wij volgden met heel veel plezier en succes de Jonge Honden cursus, de A cursus en de B cursus.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursussen, zie http://www.hsvalleieneem.nl/index.php?id=2

Juli 2009. Hier ziet Tara er wel heel zielig uit, maar ze kon heel goed met haar blessure overweg. Haar poot heeft 6 weken in een spalk gezeten, die elke 10 dagen moest worden vervangen.

Doordat haar nagel klem kwam te zitten tussen twee stenen, is de pees van die teen in de poot afgescheurd. Deze is weer succesvol aan elkaar gezet door Edgar Scheepens van Dierenkliniek Utrecht. http://www.s-d-u.nl/?page=Edgar_Scheepens Mede door een geduldige revalidatie thuis is alles weer helemaal goed gekomen.

Pech

Bezigheidstherapie; Tara haalt brokjes uit dit speeltje

Beer heeft nu ook een zielig pootje

Designlamp 'veterinair'

Maak een Gratis Website met JouwWeb